Heerengin

Heerengin

DHL-logoDe Heerengin is een gin op basis van 2 bierdistillaten die in een welbepaalde verhouding aan een perfect gedistilleerde neutrale gin worden toegevoegd. De twee bieren – Heerenbier en Sodalitas, de huisbieren van restaurant ‘De Heeren van Liedekercke’ – zijn stevig gehopte en gedryhopte karaktervolle bieren die een mooie smaak en uitgesproken aroma weergeven in het distillaat.

Deze Heerengin wordt afgewerkt met een beperkte selectie kruiden, namelijk enkel kruiden die brouwers ook in bier gebruiken. Hierdoor is de Heerengin een echte ‘biergin’. De belangrijkste zijn verschillende soorten peper, kardemon, koriander, gember en rozemarijn. De geur en hoofdsmaak zijn dus vooral kruidig, maar door het gebruik van citroenverbena is alles mooi evenwichtig en creëren we een frisse afdronk.

Het is een gin van 44 vol.% alc., dus iets hoger in alcohol dan de meeste andere gins. Dit bezorgt hem extra karakter en smaak, en geeft hem de zalige warmte van alcohol. Maar juist omdat bier en gin mooi gedistilleerd zijn, komt Heerengin nooit agressief of branderig over, wel integendeel geniet je van een zeer zachte afdronk.

Hierdoor is Heerengin zeer lekker om puur te drinken. In combinatie met tonic gaan we voor Schweppes Original Mixer, die de gin het meest tot zijn recht laat komen. De Schweppes Pink Pepper ondersteunt zijn kruidigheid, zonder afbreuk te doen aan de frisse afdronk. De Schweppes Ginger&Cardemon is de meest uitgesproken combinatie .

Serveertip: 50ml Heerengin, 120ml Tonic Water Premium Schweppes (of PinkPepper of Ginger and Cardemon), 2 Timut Pepertjes, 2 (gekneusde) Jamaicaanse Pepertjes, 1 takje Rozemarijn of thijm. Santé!

De Heeren van Liedekercke is een referentie in de bierwereld, een icoon onder bierliefhebbers ! De bierlijst is dan ook uniek en trekt pelgrims van over de hele wereld. Meermaals werd de brasserie uitgeroepen tot beste bierrestaurant ter wereld, de gastronoom geniet hier met volle teugen van de bierkeuken. Hier ademt men bier, hier proeft men eigen brouwsels!