Wij doen mee met de Aalsterse energiecampagne ‘Jij binnen, kou buiten’

Wij doen mee met de Aalsterse energiecampagne ‘Jij binnen, kou buiten’

Tijdens de komende winterperiode worden de Aalsterse handelaars aangespoord om hun winkeldeuren “gesloten” houden (Aalsterse energiecampagne ‘Jij binnen, kou buiten’). Zo wordt onnodig energieverlies vermeden. Ga je bij één van deze deelnemende handelaars shoppen, dan maak je kans op een waardebon van 25 EUR. 

De stad Aalst streeft naar klimaatneutraliteit tegen 2050. Dit wil zeggen dat er geen schadelijke stoffen meer worden uitgestoten op haar grondgebied. Een zeer ambitieus doel, maar zeker haalbaar. Samen met de handelaars op haar grondgebied wil Stad Aalst werk maken van deze doelstelling. Met de ondertekening van het Burgemeestersconvenant engageerde de stad zich bovendien om tegen 2020 minstens 20% minder CO2 uit te stoten (t.o.v. referentiejaar 2011). Om deze doelstelling te behalen, werd in samenwerking met Zero Emission Solutions een klimaatplan en -actieplan uitgewerkt. Een van de talrijke acties uit dit actieplan is de campagne ‘Jij binnen, kou buiten‘.

Klanten binnen, verlies buiten.
De handelaars over het hele grondgebied van Aalst (uitgezonderd horeca) worden opgeroepen om vanaf zaterdag 1 december 2018 hun winkeldeuren gesloten te houden. Een grootschalig onderzoek in het winkelcentrum van Antwerpen wees uit dat er heel wat energie verloren gaat bij een open winkeldeur. Een gesloten winkeldeur kan zelfs tot een besparing van 40% op de energierekening zorgen. Daarnaast werd aangetoond dat het aantal klanten en de omzet gelijk blijft t.o.v. een open winkeldeur. Goed voor het milieu en voor de portemonnee!

Win een waardebon
De handelaars engageren zich om samen met de stad werk te maken van haar klimaatdoelstelling. Toch kunnen ze jouw steun goed gebruiken. We roepen jou op je warm te winkelen achter de gesloten winkeldeuren en misschien val je hierdoor zelfs in de prijzen. De stad verloot namelijk van elke deelnemende handelaar een waardebon t.w.v. 25 EUR. Bij elke deelnemende handelaar krijg je bij elke aankoop in de maand december een wedstrijdlot (zolang de voorraad strekt). Een ingevuld wedstrijdlot kan je deponeren in de daarvoor voorziene collectebus in het Infokantoor Toerisme (Hopmarkt 51). Begin januari 2019 worden de gelukkige winnaars geloot en persoonlijk op de hoogte gebracht.

Waar kun je een wedstrijdlot halen? Een deelnemende handelaar herken je aan de affiche of de sticker met het campagnebeeld op de gesloten winkeldeur van de handelaar. Een volledig overzicht van de deelnemende handelaars vind je hier.